• Organizator:

Organizatorul principal al concursului este echipa:

 • Aprodu Andrei-Cosmin · (Technische Universität München)
 • Buzețelu Călin-Alexandru · (Technische Universität München)
 • Dogaru Alexandru-Cristian · (University of Manchester)
 • Mancu Andrei · (Technische Universität München)
 • Neagoe Oana · (Ludwig Maximilian Universität München)
 • Răduțoiu Ana · (Technische Universität München)
 • Șoima Liana · (Technische Universität München)

cu sprijinul Facultatii de Matematica si Informatica, Universitatea din Bucuresti, str. Academiei nr. 14, sector 1, C.P. 010014, Bucuresti, Romania, institutie reprezentata de Lect. Dr. Paul Irofti.

 

 • Durata si modalitatea de desfasurare a concursului:

Concursul “HackTheVirus” va avea loc începând cu data de 6 aprilie 2020, până la data de 24 aprilie 2020. Competitia se va desfasura in mai multe etape.

Prima etapa consta in inscrierea voluntarilor si a concurentilor la eveniment si va incepe pe data de 6 aprilie.

Inscrierea voluntarilor va avea loc pana pe data de 13 aprilie, dupa care voluntarii vor fi instruiti de catre echipa de organizare si li se vor distribui sarcinile de lucru. Comunicarea va avea loc in mare parte pe un canal de Discord dedicat, cat si pe WhatsApp, in anumite cazuri.

Inscrierea concurentilor va avea loc pana pe data de 14 aprilie. Concurentii se vor inscrie in prima faza individual, iar repartizarea pe grupe se va face odata cu publicarea proiectelor online pe platforma https://devpost.com/, unde concurentii vor gasi hackathon-ul „HackTheVirus”. Fiecare echipa va avea o pagina a proiectului, unde se vor mentiona membrii aferenti. Daca un concurent nu va avea echipa, se va putea alatura uneia deja existente sau va putea forma una noua, avand posibilatatea de a-si gasi coechipieri pe canalul de Discord, creat in acest sens. Echipele participante au, de asemenea, posibilitatea de a propune o tema proprie in cardul concursului, cu acordul echipei de organizare.

In etapa a 2-a (14 aprilie) vor fi afisate temele principale ale concursului. Acestea vor fi alese de catre echipa de organizare, voluntari si posibili parteneri / invitati si vor fi afisate pe pagina principala a evenimentului.

Etapa a 3-a (14-16 aprilie) consta in concursul propriu-zis. Concurentii au la dispozitie 50 de ore pentru a finaliza un prototip functional in cardul echipei, care va trebui, ulterior, postat pe https://devpost.com/. Fiecare echipa este solicitata sa posteze si un “pitch video” (videoclip de prezentare a aplicatiei) de maxim 2 minute, care va fi luat in considerare la jurizare.

Etapa a 4-a (17-24 aprilie) este etapa finala, in care are loc jurizarea si anuntarea castigatorilor competitiei. Castigatorii vor fi anuntati vineri, 24 aprilie 2020, pe platforma concursului.

 

 • Drept de participare:

Concursul „HackTheVirus” este accesibil tuturor persoanelor (fizice si juridice) pasionate de programare care au expertiza in cel putin un limbaj de programare.

Echipa de organizatori, cat si Facultatea de Matematica si Informatica, isi rezerva drepturile de a face publice, in scopuri publicitare, numele, fotografiile si materialele filmate, in legatura cu acest concurs.

Nu au dreptul sa participe la concurs persoanele care nu au implinit 18 ani la data desfasurarii acestuia.

 

 • Restrictiile voluntarilor si concurentilor:

Echipa de organizatori, cat si Facultatea de Matematica si Informatica, isi rezerva dreptul de a descalifica orice voluntar sau concurent care apeleaza la limbaj injurios / profanator care lanseaza amenintari la adresa altor persoane sau care instiga la violenta.

Echipele care vor plagia, copiand programe sau alte mijloace de realizare a proiectului final de la alte echipe sau de pe pagini web deja existente, vor fi avertizate sau descalificate, in functie de gravitatea situatiei.

Toti dezvoltatorii unui proiect trebuie sa fie inscrisi in concurs de la inceputul acestuia. Nu se admit inscrieri dupa termenul limita specificat in programul competitiei.

Voluntarii inscrisi participa la actiuni precum jurizarea lucrarilor si ajutorul concurentilor in ceea ce priveste informarea, pana la finalul evenimentului. Voluntarii au responsabilitatea de a urma sfaturile date de echipa de organizatori, precum si de Facultatea de Matematica si Informatica.

 

 • Dispozitii finale​:

Participarea la concursul „HackTheVirus” implica obligativitatea respectarii prevederilor prezentului Regulament.

Prin inscrierea la concurs, participantii sunt de acord cu prevederile prezentului Regulament si a celor mentionate in documentul ce atesta Protectia Datelor cu Caracter Personal.

Le cererea scrisa a participantilor, se va sterge sau actualiza orice informatie legata de datele personale ale solicitantului. De asemenea, participantii sunt de acord sa primeasca e-mail sau alte mesaje de la organizatorii concursului listati in primul paragraf.

In cazul in care organizarea concursului „HackTheVirus” este impiedicata de evenimente de forta majora, echipa de organizatori si Facultatea de Matematica si Informatica isi rezerva drepturile de a decide prelungirea sau amanarea concursului.

Regulamentul de participare si documentul ce cuprinde Termenele si Conditiile sunt disponibile in mod gratuit oricarui solicitant pe pagina web a concursului.

Echipa de organizatori, cat si Facultatea de Matematica si Informatica, isi rezerva drepturile de a modifica prezentul Regulament ori de cate ori este necesar, cu informarea corespunzatoare a tuturor celor interesati, prin incarcarea noii versiuni pe pagina web.